начало
Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му

Частни детективи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Частни детективи

Мнениеот bastard » 09 Авг 2009, 18:50

Доколко легитимна е дейността им при положение, че не е никъде правно уредена? Дори точно обратното, имаме изрична забрана в Конституцията за следене. И доколко например, неправомерно събрани доказателства, например снимки от следене, могат да послужат в съда да речем при един бракоразводен процес? Според мен би трябвало да нямат и цент юридическа стойност, дори бих завел един насрещен иск срещу детективската агенция и клиентът им, наел ги да ме снимат, като другари, да обезщетят нарушението на конституционното ми право да не бъда следен и записван, да имам личен живот.

Както каза Макс Моузли, хванат в оргия със 7 проститутки в нацистки униформи : "Вижте кво? Личният ми живот си е личен живот и няма нищо общо с професионалния. Аз ще ви съдя, нещастници!"

И ги осъди. И така трябва да е. Ама в България веднага щяха да го обявят за перверзник, уронващ престижа на институцията, която представлява.
bastard
Потребител
 
Мнения: 247
Регистриран на: 04 Мар 2009, 15:18

Re: Частни детективи

Мнениеот ivan_lawyer3 » 10 Авг 2009, 20:51

То да беше само следенето - всеки втори има пистолет, даже и ненормалните. На всеки два дни застрелват някого - което без пистолет би било далеч по-трудно.

Изобщо - ако това е прочутата демокрация ли е, капитализъм ли е, що е.

А, иначе частните детективи имат приложение - особено що се касае при лични драми и т.н.

Тук обаче има игра на морални точки - аз изневерявам - това е неморално, мен ме следят - и това е неморално. В крайна сметка се получава въртележка.

Впрочем идеалният вариант е да не изневеряваш, да не пушиш и да не се возиш три пъти на въртележките.
ivan_lawyer3
Потребител
 
Мнения: 336
Регистриран на: 01 Ное 2008, 20:33


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron